Frp svikter egne velgere!

Fremskrittspartiet, eller Frp som de ofte forkortes til, er det partiet som folk flest oppfatter som strengest når det kommer til innvandring. Partiet, ofte med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i spissen, er ofte i media og påstår at de blant annet ønsker en strengere innvandringspolitikk i Norge. Raskere utsendelser for de som har fått avslag på sine asylsøknader, strenger regler og krav til de som søker asyl, langt strengere regler for mindreårige asylsøkere som kommer alene og strengere krav til familiegjenforening er noen av sakene Frp har satt på sitt partiprogram til valget til høsten. Men hva har de faktisk fått til så langt? De har jo tross alt vært i regjering de siste 4 årene, og de lovnadene vi hører i dag, hørte man også før valget for 4 år siden. «Norge skal ha den strengeste asylpolitikken, antall asylsøkere som kommer til Norge skal ned og antall asylsøkere som får innvilget sin asylsøknad skal kraftig ned» sa de den gang, akkurat som de sier i dag. Nå har de som sagt vært i regjering de siste 4 årene, så hvor mye av sin politikk har de fått gjennomført? Fint lite, om man ser på tall fra statistisk sentralbyrå. Og hva med velgerne, hva mener de? Jo, ganske mange av de føler seg sviktet.

Mye retorikk, lite action

-Vi har den strengeste asylpolitikken i hele Europa, og det har skjedd mens Frp har sittet på vakt, sa Frp-politiker Per Sandberg nylig. Sandberg vet meget godt at innvandring og asylpolitikk står høyt hos deres velgere, så da gjelder det å rope høyt om nettopp disse temaene. Samtidig ser man resultatene av en feilslått asyl- og innvandringspolitikk i flere andre Europeiske land. Frp trekker ofte frem terrorangrep som eksempler på en for åpen asylpolitikk, selv om det i de fleste tilfeller ikke er asylsøkere som har stått bak terroren.

Selv om Frp sier at de har den strengeste asylpolitikken, er det ikke nødvendigvis sant. I politikk er det mye fokus på retorikk og løfter, men det er sjeldent at det blir noe fysisk ut av det. Og det gjelder ikke bare asylpolitikken. I 2016 kom det hele 22.380 netto asylsøkere til Norge fra Afrika og Asia. Det er ny rekord! Tenk litt over det. Partiet som sier de har den strengeste asylpolitikken har sett rekordtall i antall asylsøkere. Er det rart man føler seg lurt? Nå skal det sies at Frp ikke sitter i regjering alene, så de har andre partier å forholde seg til. Men blir ikke det bare fort en unnskyldning? Det er jo enkelt å si at så lenge de ikke har majoriteten alene på tinget så må man forhandle og inngå kompromisser. Men burde ikke da Frp få gjennomslag for noen av de andre sakene som står høyt på agendaen deres? Spør du hvilken som helst velger om hva de to største sakene til Frp er, så vil nok de aller fleste si innvandring og bompenger. Det er de to sakene de er kjent for å stå på barikadene for. Så dersom de må inngå kompromiss når det gjelder asylpolitkk, burde de ikke da få gjennomslag for sine løfter når det kommer til bompenger? Frp har i alle år stått på barikadene for et veinett uten bom. Ved hvert valg lover de at alle bomstasjoner skal taes ned og at staten, ved bruk av penger fra oljefondet, skal finansiere bygging og vedlikehold av norske veier. Men hva har skjedd gjennom 4 år med Frp i regjering? Jo, en hel haug med nye bomstasjoner. De har ikke redusert antall bommer, de har økt. Og de har økt markant. Så man kan virklig si at Frp har sviktet sine velgere!